Bemutatkozás

Dobrocsi Zsolt vagyok. 1990-ben informatikusként végeztem, majd ezután programozó-rendszerszervezőnek tanultam. 1991. óta foglalkozom üzletszerűen informatikával, ezen belül hardware és software fejlesztéssel.

A legelső rendszereim 1990-ben számlázó és készlet rendszerek, valamint autó kereskedők részére kifejlesztett komplex ügyviteli rendszerek voltak. Aki még emlékszik, 1991-92. volt ennek a kialakulásának a hőskora, mindenki ekkor kezdte tanulni a szakmát, jöttek be nyugatról a használt autók ezerszámra.

1994-ben írtam az első olyan készlet programot, mely egy gépjármű márkakereskedés ill. üzemanyag töltőállomásokat is működtető cégnek készült. Természetesen itt komplexen kellett gondolkodni, hiszen a kereskedés mellett szervízt is üzemeltettek. Ezt a programot több márkakereskedés is használta sok évig.

Mivel azt vallom, hogy megbízás alapján egy ismeretlen terület részére nem lehet jó eszközt készíteni, amikor egy nagyobb feladatba vágtam, igyekeztem először megtanulni az adott szakmát. Belülről nézve mindig könnyebb egy problémát felismerni, behatárolni és megoldani. Éppen ezért sokféle dolgot tanultam életem során, szabadidőm jelentős részét erre áldozva.

A szoftverészés mellett terveztem beléptető rendszert, autóriasztót, telefon alközpontot, különféle mikrokontrolleres vezérlő rendszereket és még jópár hasznos holmit :o)

Rendelkezem gumiszerelő és kerék kiegyensúlyozó, autószerelő, valamint autótechnikus végzettséggel és egy saját műhellyel.

Mivel számlázó-készlet kezelő, könyvelő és más ügyviteli szoftvereket is írtam, később pénzügyi-számviteli ügyintézőnek, majd mérlegképes könyvelőnek tanultam, ezzel párhuzamosan a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaság Tudományi Karának égisze alatt szereztem felsőfokú pénzügyi végzettséget is.

Még a programozó tanulmányaim megkezdésével egyidejűleg, 1991-ben alapítottam első egyéni vállalkozásomat, majd bt-re váltás után, 1996-ban hoztam létre a jelenleg is 100%-os tulajdonomban lévő kft-t. Az évek során több ezer cég ügyviteli és könyvelési rendszerét alapozták az általam kifejlesztett programokra. A gazdasági szakterületen végzett fejlesztő munkám kiterjed az általános adminisztratív feladatok mellett a készlet kezelésre, munkaidő nyilvántartásra, bérszámfejtésre, egyszeres és kettős könyvelésre, tárgyi eszközök (befektetett eszközök) nyilvántartására.

Amikor nem programot írok, elektronikát tervezek, akkor a műhelyemben vagy kereket szerelek, vagy autót javítok…

Amennyiben szeretne egy konkrét kérdésben bővebb információt kapni, kérem, küldjön üzenetet a Kapcsolat menüpontban elérhető form-on.